tisdag, oktober 20, 2009

Visa solidaritet - vaccinera er!

Idag redovisas en undersökning som DN gjort bland riksdagsmännen och som också refereras i länsmedia såsom SR Kalmar och Barometern att enbart ca 70% avser att vaccinera sig. I det persongalleri som redovisas i DN så verkar inte riksdagsmännen förstått varför man ska vaccinera sig. De verkar tro att det enbart handlar om de själva ska bli sjuka eller inte. Så är inte fallet. Skälet till att vi ska vaccinera är att hålla nere smittspridningen av omsorg av dem av oss som kan råka illa ut. Det är en solidaritetshandling. Det finns bara ett läge för er som är landets nationella förtroendevalda - vaccinera er allt annat är oansvarigt!

2 kommentarer:

linlasj sa...

Skulle det vara en solidaritetshandling? Mot vem? Läkemedelsbolagen i så fall. Ingen annan.

Detta är skrämselpropagande av stora mått. Och fjant. H1N1 heter viruset till att börja med, kvällstidningarnas svininfluensa som ordval har vunnit.
Tyvärr.

Vaccinerar mig inte mot baconfebern. Varför skulle jag det?

Solidaritetshandling att vaccinera sig mot en sjukdom som man kanske inte drabbas av. Utan får en annan för det är tjafs i vaccinet. Tack, men nej tack.

Christer Jonsson sa...

Vid en pandemi är det inte rädslan för att var och ska bli sjuk som är grejen utan att så många kan bli sjuka samtidigt, därför är vaccineringen en solidaritetshandling för att minska smittspridningen. Det vaccin som nu används innebär enligt alla tillgängliga data inga större risker än all annan vaccinering. Därför bör du vaccinera dig!