tisdag, oktober 20, 2009

Dags att markera avstånd

Debatten om Jimmy Åkessons artikel i Aftonbladet fortsätter, med rätta. Jag tycker kulturchefen på DN gör en väldigt korrekt analys när hon skriver, byt ut muslimer mot judar, och du känner igen retoriken från de svarta eller rättare skrivet bruna åren på 30- och 40-talet. Men denna öppna retorik från SD gör det nu viktigt att markera från alla partier det som Maria Scottenius skriver i DN så bra på följande sätt:

"Det är oerhört angeläget, och helt avgörande, att partierna i alliansen snabbt och glasklart tar avstånd från Jimmie Åkesson och hans parti. En allians som backas upp av Sverige­demokraterna skulle på ett otäckt sätt ­förändra Sverige."

Jag har tidigare varit tveksam till den typen av symbolhandling eftersom det ger SD en särposition som de inte förtjänar. Men efter gårdagens artikel är inget annat möjligt, de har nu definitivt skiljt ur sig tydligt som ett icke demokratiskt icke - humanististisk parti med ett sådant kan man inte ha någon form av samverkan.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ställ upp på uppmaningen som min partikamrat Fredrik Petterson har dragit igång läs mer på min sida. http://hogbergstankar.blogspot.com/2009/10/jag-sager-nej.html

Måste säga att Maud gjorde ett bra framträdande i morgonsoffan

Anonym sa...

TERRORNÄTVERK I SVERIGE

SÄPO har naturligtvis korrekta uppgifter rörande Åkessons påstådda lögner om terroristanknytningar bland invandrare och asylsökande i Sverige. Som dock bara delvis och ibland är offentliga. Men ett och annat sipprar också ut via andra kanaler. 2009-09-25 refererar t.ex. bloggen ”I mitt Sverige” (efter Sydsvenskan) en amerikansk rapport:

”Nio ´svenskar´ i fångenskap för terrorbrott. - Minst nio svenska medborgare sitter i dag fängslade utomlands, dömda eller misstänkta för terrorism. En 41-åring från Norrköping flyttades nyligen från USA:s säkerhetsfängelse i Bagdad till irakiskt förvar.

Att USA betraktar Sverige som ett viktigt land i War on Terrorism framgår av en rapport om terrorism från US State Departement från i våras: Terroristorganisationer utnyttjar Sveriges beaktansvärda skydd för personlig frihet och mänskliga rättigheter, konstaterar USA:s utrikesdepartement. Rapporten slår fast att en rad terrorgrupper har anhängare i Sverige: al-Qaida, al-Shabaab, Ansar al-Islam och Islamic Jihad. Sveriges asylpolitik drar till sig personer från konflikthärdar, framhålls i rapporten.

I samma dokument berättas att svenska extremister har dödats i strider i Somalia. Samt om den svenske medborgaren Abu Qaswarah, som sköts ihjäl den 5 oktober i fjor i en eldstrid med amerikanska trupper i Irak. Enligt USA:s regering var han terrornätverket al-Qaidas andreman i landet."

Enligt Sydsvenskan 2009-09-25 http://sydsvenskan.se/sverige/article552769/ :

”I mars 2007 grep Säpo två män som bodde i Märsta och lämnade ut dem till Tyskland. Där dömdes den 25-årige marockanen och den 33-årige jordaniern förra året till fyra respektive två års fängelse för att ha medverkat till att starta en terroristgrupp i syfte att bedriva heligt krig i Sudan.”

En rad marockanska terrorister med bas i Sverige listas i bloggen ”Jihad i Malmö” 2007-04-04:

http://jihadimalmo.blogspot.com/2007/04/marockanska-terrorntverk-i-sverige.html

Aftonbladet och SVT är långt ifrån så ovetande som de låtsas:

”Terrornätverk värvar på fängelser - Rapport | svt.se 19 juli 2005 | säger en talesman för nätverket till Aftonbladet. I går skrev tidningen att Säpo tror att Terrornätverk värvar på fängelser…” (Google.)

Ordföranden för riksdagens justitieutskottet:

"Sverige håller på att bli en bas för terrorister. Det säger ordföranden för riksdagens justitieutskott. Säpo tror att allt fler terrorister, kopplade till al-Qaida och andra terrornätverk, använder Sverige som en lugn och trygg bas för internationell terrorplanering. Ordföranden: Enligt information jag har från flera håll finns det nu ett obehagligt stort antal terroristgrupper som har bland annat Sverige som bas.”

Läs vidare (mycket intressant):

https://www.flashback.info/archive/index.php/t-225089.html

bloggare på icedaniel.se sa...

Vad bra dåkan vi väljare vara 100% säkra att centern aldrig kommer att samarbeta med SD om de blir vågmästare, Det kan du lova ?