söndag, oktober 25, 2009

Dyr GP i Emmaboda - söndagsfundering 2

I veckan var Göran Persson i Emmaboda på landsbygdskonferens. I Barometern omskrevs hans tal som en lovsång till landsbygden. Dagen efter konferensen publicerades priset för detta tal - 70 000:-- Fina pengar som jag på intet sätt missunnar den gode Göran. Men jag kan säga att för 70 000:- skulle jag också kunna hålla vackra tal till landsbygden. Det är inte svårt - det svåra är att göra något. När jag nu under veckan hört Centerpartister som lyssnade på GP och som var helt betagna av fagert tal blir jag bekymrad.

För GP kommer undan det ansvar han och hans parti har för den situation landsbygden och småorterna är i. Under nästa 12 år var GP statsminister, vad gjorde han då? Under närmare 80-år har socialdemokraterna haft ansvaret för Sverige, vart har det lett? Jag tror nog GP under sin tid som statsminister visste om problemen för landsbygden men han struntade i det och han hade ingen politik - men eftersom han är en bra talare ( helt sant) så kommer han undan detta ansvar eftersom han för 70 000 visade att han vet om problemen. Tala om hyckleri och förförar konster.
Ändå mer bekymrad blir jag när en del säger att Centerpartiets företrädare talar ju inte lika vackert om landsbygden, möjligt. Men jag vet att Eskil med landsbydgsprogrammet och bättre konkurrensförutsättningar för jordbruket, Åsa med stora satsningar på enskilda vägar (större än någonsin), Andreas med stor reform på en bättre strandskyddslag och Maud med det kontinuerliga arbetet för att göra det enklare att vara småföretagare tar små men många steg mot bättre förutsättningar för landsbygden.
MEN det är lite magstarkt att vänta sig att de på 3 år ska vända en utveckling som S skapat under 80 års styre varav en lång tid med GP som statsminister. Så kära läsare och vänner fagert tal är lätt - det är handling som räknas och utifrån den måttstocken har Göran Persson inte mycket att yvas över. Hans hyckleri och bondfångeri avslöjas!

1 kommentar:

Målen Anna sa...

Ja, jag gick in på din blogg nu och såg att du också skrivit om den käre GP. Jag måste säga att jag blev helt chockad när jag läste hans uttalanden i tidningen förra veckan. Dessutom denna bild
med de 3 socialdemokraterna! Då började jag bli riktigt orolig. Vilka poäng de plockar tänkte jag, men sedan så kom ju verkligheten ifatt som då säger allt. Man blir så glad när sanningen kommer fram. 70 000:- alltså det är ju helt sanslöst och ej förtoende ingivande. Pust!