onsdag, oktober 28, 2009

falska löften om heltid

Idag har S kongressen börjat och Mona Sahlin börjar direkt med att avge vallöften hon inte avser hålla eller kunna hålla. Hon sa
- Jag vill inte ha delade jobb eller kortare arbetsdagar. Heltid ska vara en rättighet, deltid ska vara en möjlighet, sade Mona Sahlin.(klipp ur DN)

Detta löfte ställde s och v ut i landstinget i Kalmar län inför förra valet. De har med egen majoritet styrt hela perioden, men det har ändå bara blivit ett projekt som avslutats. Vad är orsaken, jo arbetets tider och scheman måste anpassas till den verksamhet man finns i. Både i sjukvården och handeln och andra verksamheter behöver man andra lösningar som inte alltid kan innefatta heltidstjänster om man ekonomiskt ska kunna driva verksamheten. Det inser vänstermajoriteten i landstinget när man har ansvaret och det är därför man inte infriat sitt vallöfte. Detsamma gäller alla de vänsterstyrda kommuner som har haft denna möjlighet i alla år. Därför är detta ett vallöfte som inte kommer infrias - det blir tom retorik i en valrörelse som ska vinnas till varje pris.

Inga kommentarer: