fredag, oktober 30, 2009

Persson är ute och "cyklar"

Hörde igår att S kongressen uttalat sig för att man nu ska kunna ta ut avgifter för vägar och motivet var att det behövs nya pengar till infrastruktur. Det är ett intressant ställningstagande och kanske en väg att gå. Läser på Radio Kalmars hemsida att Johan Persson ks ordförande i kalmar upptäckt att S kongressen också tycker man kan låna till investeringar. Det är väl helt ok om man inte upprepar misstagen från tidigare. Det var nämligen delvis denna metod s regeringarna använde tidigare och sedan betalade räntor och amorteringar med att sänka underhållspengarna för vägar och järnvägar. Då skapar man bara nya problem som bl a nu innebär sänkta hastigheter på våra vägar.

Ännu mer fascinerande blir uttalandet när han säger att genom att låna behöver man inte ta pengar från vård - skola och omsorg. Har inte Persson hört talas om att man man ska betala räntor och amorteringar, de pengarna måste man ta någonstans - antingen genom att sänka de årliga anslagen till vägar och järnvägar typ underhåll eller nyinvesteringar eller måste det tas genom att öka anslagen, dvs konkurrera med vård - skola och omsorg. Att låna kan innebära att man kan tidigarelägga investeringar - det kan vara bra - men det gör inte det billigare. Så antingen vet inte Persson vad han talar om eller så försöker han bara köra ett billigt mediatrick.

Sanningen är att S kongressen anvisar inga nya pengar till vägar och järnvägar - man försöker bara få det att se ut som det!

2 kommentarer:

Målen Anna sa...

Ja, han Kalmar-Persson har nog varit ute och cyklat länge. Det är ju beklämmande för Kalmar-borna med denna köpfest. Jag har aldrig förstått hur S-politikerna tänker när det gäller investeringar, en del investeringar kan ju i och för sig vara bra, men när de uttalar sig att "det kommer inte att påverka kärnverksamheterna" då hoppas jag verkligen att det slår tillbaks på de själva för i min värld så är det ett bevis på hur korkad man är.
Så till KLT som känns som en ohyra som vi nu även har fått in i vår kommun med bla linjelagda skolskjutsar vad ska man göra åt eländet? Vi känner oss ganska vanmäktiga här på landet att kommunen har skrivit ett avtal med detta bussbolag och uppenbarligen inte haft en susning om vad man gjort. Hur detta beslutet kom till undrar jag också!! Vet du det Christer?

Christer Jonsson sa...

Hej

Kul att du börjat blogga!! Jag vet inte om jag vill beskriva KLT som ohyra.... men det är uppenbart att den upphandling kommunen gjort med hjälp av KLT inte är bra. Dock är det ju så att det är kommunens tjänstemän som tillsammans med KLT gjort upphandlingsunderlaget och godkänt det! Så det är i vart fall inte enbart KLT´s misstag. Vad gäller barnens väntetider så vet jag att i andra kommuner så har man varit väldigt tydlig med både hur långa restider som accepteras och hur långa väntetider som accepteras. Det är jag inte säker på att Emmaboda varit lika tydliga med.

Jag tycker ju att denna frågan måste följas upp - skriv om din irritation och gör tidningarna medvetna om vad du skrivit så bidrar du till till debatten.