fredag, oktober 16, 2009

Isolerat?

Idag redovisar Regionförbundet siffrorna för hur besöksnäringen utvecklats under sommaren. Det är väldigt positiva siffror. Det är väl ännu ett tecken på hur isolerat länet är?? Förlåt ironin men jag tror att vi ska ställa krav och driva på för mer och bättre infrastruktur i länet. Men att beskriva oss som isolerat utifrån dessa siffror är udda....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det stämmer väl bra med den bild vi alla har att Öland är sommaröppet men stänger i mitten av september. Kalmar län ska besökas mellan att häggen blommar och att älgen ska skjutas. Därefter stängt.

Anonym sa...

Ohh jag blir bara så upprört over det jag läste i fredagstidningen! Och tyvärr är det många som direkt låter sig skrämmas av bilden som man ser i tidningen.
Själv är jag vårdutbildad och ingen anhängare av rökning, men nu går det för långt i den egna maktbegäret, det visar bara att Dan Johannesson vill visa sin makt gentemot vissa patienter som han har personlig agg till!
Jag hoppas verkligen inte att politikerna som är medborgarnas företrädare, låter honom få bestämma sådant på egenhand!

Kalmar sjukhus ligger över landsgenomsnitt när det gäller vårdrelaterade infektioner, alltså infektioner som patienten får på grund av att de vistas på sjukhuset! Och gäller alla typ av patienter rökare som icke rökare! Där sitter så en Klinikchef och lossas, att den som är röker så får man sådanne infektioner som han visar på bild! Det finns ingen information om att infektionen som patienten hade i sin fot beror på rökning! Det är ren skrämselkampanj. Det kan likaväl bero på dålig städning på ortopedkliniken eller dålig hygien av operatören?
Han skulle kanske fokusera sig lite mera på att lära sig bra patientbemötande, då skulle han inte få de höga antal anmälan på sig hos patientnämnden just av den anledningen! Men det är en hel annan fråga!

Vad blir nästa konstiga beslut i vården om man ska börja särbehandla? Ska man inte ge vård till överviktiga patienter med typ2 diabetes? De har ju själva ätit sig till övervikt! Eller ska man inte låta kvinnor göra abort för de är ju själva anledningen till att de är gravida! eller ska man inte ge misshandlade kvinnor vård, för de har säkert själva provocerat mannen till att slå dem, åtminstone om man frågar mannen! Ska den som har försökt ta livet av sig för att livet är för tuff inte heller ha vård för de har ju åstadkommit det själva? Viss cancer kan härledas till dålig livsstil ska de inte heller ha hjälp? Hjärtinfarkt kan också beroende på hur personen lever hur blir det med dem ska de stoppas på Akuten? Nej du får inte komma in för du har levt ett stressat liv?
Vart går gränsen och vart kommer det att slutta i så fall?

Nej nu får politikerna se till att det blir lika vård för alla och ingen diskriminering på grund av etniska, religiös, eller livsstilsbakgrund.

Vad Landstinget däremot bör göra är att lägga större vikt på hälsovård genom att ha olika grupper som hjälper folk att få en bra livsstil så man klarar sig från olika livsstils sjukdomar!

Christer Jonsson sa...

Hej Anonym 2
Jag delar istort helt ditt resonemang. Utmaningen ligger i att erbjuda stöd för att leva ett hälsosamt liv. Frågan om rökning hör hemma i samtalet mellan läkare och patient där det är viktigt att ge varje människa rätt förutsättningar för bästa möjliga resultat av en behandling. Det kan vara att försöka bli rökfri. Men det är ett långt steg från att inte erbjuda operation. Sedan har du helt rätt i frågan om att sjukhus är en farlig plats att vara på och att vi fortfarande har mycket kvar att göra när det gäller vårdrelaterade infektioner och andra vårdskador. Kommer vi tillrätta med det så sparar vi både lidande och pengar, det är de bästa besparingar vi kan göra.