tisdag, oktober 13, 2009

Kul att sossarna bekräftar att det satsas i länet!

I den officiella sosseretoriken sägs det återkommande att inget sker i Kalmar län och den inställningen har man sökt få bekräftad i landshövdingens litania i helgen. Men denna retorik möter i bland sin egen motbild i de egna texterna. Idag har jag förmånen att vara med på kommunstyrelse i Emmaboda där budgetförslagen presenteras. I den officiella vänstermajoritetens förslag står följande att läsa:

" Kommunikationerna till och från Emmaboda kommer att utvecklas i den riktning som är nödvändig för en ort i vår storlek. Emmabodabanan är igång, mötesplats Örsjö är utlovad och väg 25 pågår full utbyggnad. Detta tillsammans med många andra projekt gör att vi har en stark tilltro till kommunens utveckling..."

Jag tycker det är klädsamt och trevligt att man på detta sätt hyllar de satsningar som blivit möjliga genom Alliansregeringens olika förslag på infrastrukturens område. Det är skönt att man bakom den demagogiska retoriken kan erkänna att det görs stora satsningar på infrastrukturen i vårt län!

Inga kommentarer: