söndag, oktober 25, 2009

det är så man .... söndagsfundering 1

Några söndagsfunderingar efter en längre promenad. I veckan var den stora debatten kring SD och den famöst förskräckliga debattartikeln i Aftonbladet där Jimmy Åkesson och hela SD´s fördomsfullhet och diskriminerande hållning blottlades för alla. I spåren av denna artikel har det bland media och politiska företrädare uppstått en debatt om debatten och hur man hypotetiskt ska hantera en situation där SD kommit in i riksdagen. Det är en beklämmande debatt som leder fokus helt fel och som inga andra än SD tjänar på eftersom den till slut handlar om hur man ska göra SD till offer och oavsett hur många röster de får ska ställas utan makt.
Det är SJÄLVKLART att SD inte ska få någon makt med hjälp av någon annan, MEN ska det förhindras så måste man debattera deras politiska hållning och vart den leder inte hur man taktiskt ska agera efter ett riksdagsval som inte sker förrän om ett år.

Jag menar att som Centerpartist ör det följande ingång som ska gälla:
- SD står inte för en politik som bejakar alla människor lika värde - därför ska den bekämpas.
- SD bedriver en politik på rädslans grund - jag tror på politik som ger hopp och engagemang för en bättre framtid.
- SD är rädda för de okända och det ovana - jag tror på att de okända och det ovana berikar ett samhälle och skapar den dynamik som ger oss bättre välfärd för framtiden.
- SD tror på enfald - jag tror på mångfald
- SD åker snålskjuts på en integrationspolitik som inte lyckats - jag tror på en arbetsorienterade integrationspolitik som måste utvecklas ännu mer inte anpassas till ....

Så sluta debattera om hur debatten ska skötas eller det politiska spelet ska skötas - börja debattera vilket samhälle vi ska skapa - den matchen kan vinnas!

Inga kommentarer: