torsdag, februari 05, 2009

sorgens dag

Bra klimatmål!
Förnybar energi får en uttalad del i elbalansen!
Energiomställningen förstärks!
men
det är ändå en sorgens dag och kärnkraftslobbyn fick en framgång de inte borde fått!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Centerpartiet har med dagens beslut grävt sin egen grav.
Jag kan säga till 100% att man nu kommer att hamna under 4% spärren..

Hurkan ni göra såhär???

Anonym sa...

Tack Christer, för att du säger vad vi alla känner: Det är en sorgens dag!!!!!
Det känns som om det är svårt att arbeta för ett parti som man inte känner igen på rikplanet, även om man brinner för den lokala politiken. Det tål att fundera på för egen del + att vi kommer att förlora många medlemmar nu.

Jonas Rask Samuelsson sa...

Det är väl glädjande att vi stoppat alla möjligheter till statlig subventionering av kärnkraft? Det skall skapas ett reellt tredje ben i energi politiken (det är ju centerpariets förtjänst).

Det verkar i kommentarer och bloggar som om att ju mer negativ till kärnkraft man är desto mer tro har man på att den är billig.

Jag är tveksam till att det går att bygga KK på marknadsmässiga grunder när priset på uran nu har ökat så dramatiskt sista åren.

Nu kör vi på med de gröna alternativen ... vi har redan spräckt våra regionala mål för vindkraften här i Jämtland. Men mer skall det bli!

Mikael.R.Nilsson sa...

Först vill jag säga Christer det är roligt att du bloggar. Sen i denna fråga ja i kärnkraftsfrågan verkar du och jag vara överens, även jag tycker det trist att kärnkraftslobbyn fått ett fäste I denna fråga har jag alltid sett centerpartiet som en borgerlig garant tills nu. Men jag hoppas partiets medlemmar inte sagt sista ordet i detta?

Unknown sa...

Håller med dig
Jag hade hoppats att ni skulle orka stå emot men ack.

Anita sa...

Eftersom Centern är det enda borgliga parti som stått starkt mot kärnkraften, har jag röstat på dem. Kärnkraften som jag anser är , dyr farlig omodern och helt oacceptabel när det gäller brytning och lagring. Den står inte för sina egna kostnader.
Jag är mycket besviken!
Hur kan ni släppa kärnkraftsmotståndet och bara lägga er platt för moderaterna. Dessutom anser jag att ni har svikit landsbygdens folk i många andra frågor. Fälldin var den enda riktigt hederliga politiker och jag tror att han som jag är otroligt besvikna och ilska över att makten väger tyngre för Centern nu. Vem skall en borglig kärnkraftsmotståndare rösta på nu, det får bli miljöpartiet, För mig är kärnkraftsmotstånd den viktigaste politiska frågan av alla.

Anders Jonsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders Jonsson sa...

Ja vad skall man säga. Jag blev från början Centerpartist 1972 för att centern drev två viktiga frågor för mig. Lokalsamhället och nej till kärnkraften. Efter folkomröstningen har det knappt hänt något i fråga att forska fram alternativ eller att hjälpa privatpersoner att ersätta elberoendet. Det finns idag teknik att gå över till förnyelsebara energikällor i privatbostäder men detta kräver stora investeringar. Istället skall stora pengar satsas på utbyggnad av kärnkraften. När skall riktiga krafttag tas för att göra en omställning till förnyelsebara energikällor i privatbostäder. Satsa på bidrag för att sätta upp solfångaranläggningar för bostäder. Man borde sätta större press på de stora kraftbolagen att istället satsa på forskning och utveckling av förnyelsebara energikällor än att åter bygga in oss i ett kärnkraftsberoende. Var finns forskningsmedel för denna typ av forskning. Ett beslut som detta gör att jag kommer att överväga mitt fortsatta medlemskap och mina uppdrag för centern.