tisdag, februari 03, 2009

resa från Göteborg - med försening

Har varit i Göteborg ett dygn, bl a ute på Styrsö. Oh vad det är vackert!! Hemresan med SJ´s nygamla tåg. Det bullrar, det är slitet och man sitter så där. Förseningar är just nu legio på vår bana, så även i kväll. Ska järnvägen klara av att fortsätta utvecklas måste man hålla tiderna. Banverket och SJ och andra tågoperatörer bär ett tungt ansvar! Det som rapporteras i dagens Smålandsposten är mycket bekymmersamt och de regionala trafikföretagen måste nu ta de olika aktörerna i örat. Så här får det inte fortsätta. För min del ska jag se till att vi från landstingets sida gör en uppföljning med KLT för att säkerställa att de driver på tågoperatörerna och Banverket.

Enda stora fördelen med de nygamla tågen som SJ använder är att de ger mycket bra mottagning på mobiltelefonen. Så det har varit fullt möjligt att vara uppkopplad nästan hela resan, det är bra!

2 kommentarer:

Mats sa...

Inte att förglömma att de gamla schabraken till vagnar är betydligt bekvämare att resa i. Bättre med plats för benen och bredare säten.

Mats sa...

Styrsö är en härlig plats. Där gjorde jag karriärens sista match. Tror jag.