lördag, februari 14, 2009

alla hjärtans dag - vilken dag?!

Oj vilken härlig dag detta blev. Solen bestämde sig för att lysa upp vår dag på ett sätt den inte gjort på ett bra tag och dessutom skicka med lite värme. Vårkänslorna väcktes till liv och det var kanske avsikten på denna Alla hjärtans dag!
I Emmaboda firas idag den egna Emmabodadagen. Det är ett bra initiativ - att på alla hjärtans dag delas uppmuntran ut till ett antal människor och för att göra detta möjligt så har någon/några andra tänkt gott om dessa tidigare på året och nominerat dem. Det kan tyckas lite pretto i en liten kommun ha denna typ av hjärtefester, men jag tror att vi mår alla bra av att uppmärksamma bra saker som görs av enskilda människor, att nya företagare i kommunen uppmärksammas och att det ordnas en liten festlighet kring detta!

Grattis alla som blir uppskattade idag på hjärtgalan!

Sedan fick väl inte Mona Sahlin någon riktigt bra start på hjärtedagen - på dn debatt ifrågasätts hennes partnerskap med V och MP av förre metallordföranden. Med en sådan start på dagen hoppas jag hon fick någon annans uppskattning idag.....för vi skulle ju tänka väl om varandra idag.

Medan jag nu ändå ägnar mig åt att tänka väl och är naivistiskt positiv. Jag undrar med tanke på en TT artikel om klimateffekterna som gick att läsa i Barometern idag om Alla hjärtansdag klimatet kan spridas till energiöverläggningarna. Tänk om det kunde bli så att dessa kan leda till en bred överenskommelse om både tuffa klimatmål/satsningar och långsiktigt stabil energipolitik. Det vore bra för kommande generationer, de närmaste århundradena, och vore väldigt bra klimateffekt av något så trivialt men hjärtligt som Alla hjärtans dag.

Krama någon därute - Vi behöver alla en kram!

Inga kommentarer: