tisdag, februari 24, 2009

Politiken har abdikerat

I eftermiddag har landstingsdirektören deklarerar ekonomiskt undantagstillstånd vilket bl a kan avläsas i Barometern och Radio Kalmar. Med anledning av det har jag några reflektioner:

Idag kommer beviset på att landstingets ekonomi raskt försämras geenom att landstingsdirektören inför olika typer av panikåtgärder.
1) Jag förstår att landstingsdirektören agerar, men det förkastligt att landstingsmajoriteten nu rymmer från det ansvar man har för landstingets ekonomi. Dessutom är denna typ av stopp enbart kortsiktiga åtgärder som inte löser de problem 2) Jag förväntar mig nu ett besked från landstingsstyrelsen ordförande om vilka initiativ han avser att ta för att landstingets ekonomi ska vara i balans! Om inget görs kommer han att lämna ett ekonomiskt moras efter sig på samma sätt som socialdemokraterna gjorde när man förlorade valet 2002. Den ekonomiska strategi majoriteten har tillämpat har nu misslyckats och inte givit landstinget det handlingsutrymme som behövs, nu krävs ett omtänk.
3) Det är ett politiskt ansvar att ta strategiska ekonomiska beslut därför är det ett misslyckande för demokratin och politiken att ladnstingsdirektören på egen hand fattar allehanda stoppbeslut utan att det ens föregåtts att politisk diskussion och beslut om inriktning. Vänstermajoriteten i landstinget lämnar walk over när den viktigaste matchen inleds - det är beklämmande!

Inga kommentarer: