onsdag, februari 04, 2009

är inget besked - ett bra besked?

I olika medier i kväll (Barometern, Svd, DN) redovisas att centerns riksdagsgrupp förvisso givit ett mandat till fortsatta förhandlingar, men inga besked om vad det innehåller. Jag hoppas det betyder att man från våra företrädare håller fast vid den linje som våra stämmor lagt fast!! Jag kan inte förstå hur man annars ska kunna möta stämman i maj!

Sedan är det förskräckligt att den maktelit som rör sig runt kärnkraften kunnat prata sig samman så entydigt och startat den kampanj som uppenbart pågår. Jag upprepar vad jag tidigare skrivit - det är ingen slump att KD var ute i fredags med ett budskap, samma budskap upprepades i går av Urban Bäckström och idag förmedlas det i en del tidningar av Stefan Löfven som sitter i sossarnas VU. Kärnkraftslobbyn har bestämt sig för att nu ska man bryta igenom.
Det vore djupt sorgligt och ödets ironi om en centerpartistisk miljöminister och energiminister skulle lägga fram en proposition som lyfter den sk stopplagen för att man ska kunna bli överens om en offensiv klimatpolitik och få satsa mer på förnybar energi. Hoppas man inser det ologiska i detta och ställer kravet på Fp Kd och M att den hållbara energiproduktion behöver de 30 år som kärnkraften fick på sig för att etablera sig och bli dominant i svensk elproduktion. Då är jag övertygad om att kärnkraftslobbyn kommer ha väldigt svårt att vinna gehör för sina förslag få de kan alla se vilken skillnad det gör med en mer blandad energiproduktion som är hållbar både på kort och i ett 100 000-årigt perspektiv!
Maud och Andreas stå emot locktonerna!!

2 kommentarer:

Tänk själv/ Läsa i livet sa...

Nej, tyvärr Christer, nu faller centern. Ett oerhört svektryck drabbar Maud. Men, å andra sidan, kanske inte sossarna håller så mycket längre. Lågkonjunktur, finanskris och klimatkris ger sitt stöd.
Men nog är vi väl många som ser kärnkraftstekniken som gårdagens...
Det är nu som ledande politiker måste fånga dagen och fatta beslut som leder framåt - det kräver mod.

Ann-Cathrin Gunnar sa...

Delar helt dina åsikter Christer Hälsningar från Nässjö/Ann-Cahtirn