lördag, januari 10, 2009

tågsatsning för framtiden

I morgon börjar en ny tågtidtabell gälla i vårt område. I veckan har jag tydlig och högljutt kritiserat SJ för att man på den del de är ansvariga för gjort en tidtabell som kapar förbindelser istället för utvecklar förbindelse.

Men samtidigt måste jag uttrycka min glädje över att det som Barometern - SMP berättar om idag om hur trafiken i region utvecklas från och med imorgon. Denna satsning på Öresundstrafiken inleddes i samband med att bron blev färdig har varit så framgångsrik så att det nu går att bygga ut trafiken ytterligare. För den regionala trafiken i sydost innebär det att arbets och studiependlingen får ännu bättre förutsättningar. Den som bor i min hemkommun Emmaboda, får nu möjlighet att arbeta och studera, men även göra fritidsgrejor i städerna runt om. Oerhört bra. För lilla Emmaboda skapar det nu möjligheter att presentera sig som ett intressant boendealternativ till att bo i kransområdena till växjö och kalmar. Bor man i Emmaboda kan man ta sig in till stan med tåg, bor man exempelvis i utkanten av Växjö måste man ofta ha två bilar eller åka relativt sett långsam buss och dessutom betala mer för bostaden. Hoppas ledningen i Emmaboda har vett att ta vara på möjligheten!

Dock ska ett grattis först och främst gå till alla dem som redan i dag pendlar . nu kan tillvaron i de flesta fall bli enklare.

Inga kommentarer: