torsdag, januari 22, 2009

ett steg saknas än!

Idag presenterade Maud Olofsson och Anders Borg nya förslag enligt Barometern för att möta konsekvenserna av finanskrisen för företagen och då särskilt fordonsindustrin. Det är flera bra förslag som presenteras för att hjälpa friska företag att kunna finansiera sin verksamhet och överleva de pågående svårare tiderna. Det är bra. Men det saknas besked till en frisk sektor som kan bli sjuk - kommun och landstingssektorn. Om inte de generella statsbidragen räknas upp kommer en stor varsel- och uppsägningsvåg dra över landet i år. Jag begriper inte varför man från regeringen väljer denna väg, jag förväntar mig att man ändrar sig och ger besked - med det snaraste. Annars blir en i huvudsak frisk sektor drabbad av allt större finansieringsbekymmer vilket kommer att gå ut över välfärden.

Sedan är det lite märkligt att TT, som flera tidningar använder för att redovisa presskonferensen på sina websidor påstår att det enbart var Anders Borg som presenterade regeringens förslag. När det faktiskt var så att det gjordes gemensamt av vice statsministern Maud Olofsson och finansministern Anders Borg. Man kan bli förundrad över detta försök att dölja kvinnors arbete och ansvar. Men den stora tidningen Dn redovisar dock det hela rätt - vilket är bra!

1 kommentar:

Unknown sa...

Kul att du håller med oss socialdemokrater i att regeringen gör fel som inte gör satsningar på kommun- och landstingssektorn. Mer går att läsa på min blogg http://hogbergstankar.blogspot.com/2009/01/nr-ska-regeringen-inse-allvaret-i-den.html