tisdag, januari 20, 2009

Hussein installerad

så är han då president enligt DN, Barometern mfl- Barack hussein Obama! Det slår mig att sedan hans segertal den 4/11 har han vid nästan varje tillfälle han talat på olika sätt upprepat temat; vi är i kris och har stora problem, det kommer inte att lösas utan att alla gör sitt och ta tid. Det är också i hans installationstal ett viktigt tema - han utmanar alla att dra sitt strå till stacken och att man på det sättet ska vända utvecklingen. Det är bra, hoppas bara att usa och världen lyssnar annars blir alla sittande och väntande på Barack ska fixa alla problemen.

Sedan är det ju häftigt att någon med namnet Hussein och vars far kom till Usa för 60 år sedan från Kenya nu kan vara Usa´s president - det är hopp ingivande och skapar förutsättningar för ett nytt amerikanskt ledarskap.

Det finns ett avsnitt jag särskilt uppskattar i talet och det är när han markerar att Usa framöver ska skydda sig och utöva sitt ledarskap utan att samtidigt offra sina ideal om frihet och människors lika värde i den kampen. Det hoppas jag han levererar och det blir en stor kontrast till Bush-åren där det till slut verkade vara så att allt var tillåtet i det man beskrev som kriget mot terrorismen. Ett land som förlorar sin moral och sin etik kan aldrig vara ledaré för världen eller ett föredöme!!

Inga kommentarer: