söndag, maj 03, 2009

politik för framtiden`?

I kväll har vi varit samlade ca 25 ombud till Centerpartiets stämma som startar i Örebro på torsdag. Det ska bli intensiva och spännande dagar då partiets positioner för kommande år ska bestämmas.
Det kommer säker bli mycket diskussioner kring det nya välfärdsprogrammet och förslag kring en uthållig ekonomi som bl a innehåller förslag till hur vi ska kunna skapa en ny trygg men mer dynamisk arbetsmarknad.

Flera av de frågor som vi drivit från länetfår stöd i partistyrelsens förslag, exempelvis att man ska tillåta gårdsförsäljning av öl och vin som man producerat där, eller att det ska bli lättare för den som vill leverera in el i elnätet ska kunna göra det utan extrema avgifter.

Vi kommer från länet bl a driva frågan om att vid ungdomsbrottslighet införa en utredningsgaranti så att det inte från en anmälan får dröja längre än 30 dagar innan frågan når domstol för avgörande. Vi tror att det är jätteviktigt att samhället blir snabbar på att reagera. Ska vi ha 30 dagars vårdgaranti inom barn och ungdomspsykiatrin av skälet att man behöver ge stöd snabbt så behöver också en ungdom som är anklagad för brott snabbt få möta rättsväsendet så att frågan blir avgjord och stöd kan ges så att man inte dras in ännu djupare i ett brottsligt mönster.

Det blir intensiva dagar, och jag kommer skriva om dem regelbundet! Välkommen att läsa!

Inga kommentarer: