måndag, november 30, 2009

En fråga i rättan tid

På fullmäktige i kväll ställdes årets fråga - varför tar inte Emmaboda emot flyktingbarn?
När nu frågan ställs kryper sossarna direkt och säger att här finns inga stängda dörrar. Men sanningen är att det sägs först när pressens lampa lyser på kommunen. Det har funnitsmånga chanser tidigare - frivilligt ta ansvaret men det har man inte gjort. Bristen på handling talar för sig själv.Hoppas man tar chansen!

3 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

Du kan lita på att vi i vänsterpartiet driver denna fråga. Vi vill att Emmaboda också ska ta sitt ansvar när det gäller dessa barn. För oss handlar det om solidaritet. Det kändes mycket skönt och befriande höra denna fråga från allmänheten igår.

Christer Jonsson sa...

Håller helt med dig Mikael. Men jag tycker det är inte riktigt ok att majoritetsledaren hävdar att denna fråga har man inte diskuterat och skyller på socialnämnden. De senaste 15 åren har s haft majoritet. Nu när tidningarna och allmänheten trycker på låtsas man som om det är ett förbiseende - det är inte sant!

Mikael.R.Nilsson sa...

Jag håller med dig om detta också Detta är inget nytt problem att kommuner inte tar emot dessa barn oavsett vem som har majoriteten sen 2004 har vi hört om kompetensbrist osv och att man inte vill göra något förhastat, vi anser att man måste se till att lösa detta och tar vi ett beslut då blir man tvungen fixa det helt enkelt annars skjuter man på det. vet vi att vi inte har kompetens då får vi se till att skaffa det. Annars låter det i mina öron som undanflykter, det tycker jag och mitt parti inte är acceptabelt