onsdag, juni 17, 2009

Östran i ständig opposition - tveksamt

Östra Småland/Nyheterna kör just nu TV reklam där bl a Politiske redaktören hävdar att man är en tidning i ständig opposition. Det låter ju angeläget och bra.

Igår fattade landstingsfullmäktige beslut om väldigt kraftfulla avgiftshöjningar, som med kirurgisk precision träffar en liten väl utvald grupp i länet. Denna lilla grupp på 10 000 - 15 000 personer ska nu bära ca 10% av landstingets besparingar. Det är uppenbart orättvist, osolidariskt och gör att Kalmar län får de högsta avgifterna i landet.

I min enkla värld hade jag då väntat mig att den socialdemokratiska tidningen i ständig opposition hade någon synpunkt på detta beslut och på de märkliga värderingar som väglett det. Men döm om min förvåning när jag öppnar tidningen idag så finns där inte en enda synpunkt, inte en kritisk kommentar.

Men ooops jag missade ju en viktig sak, det är ju en roströd järnallians av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöparti som styr landstinget. Och dit räckte uppenbarligen inte den ständiga oppositionen. Det hade säker varit annorlunda om landstinget varit alliansstyrt!

Uppenbarligen kör man med falsk marknadsföring i sin tv reklam - undrar om KO är beredd att pröva ärendet?

2 kommentarer:

Tomas Markljung sa...

Hej hej din surgubbe! Du är tydligen på lika dåligt humör idag som igår på landstingsfullmäktige.
När du öser din galla över "vänsterpartister" glömde du skriva att vår huvudpoäng är att om regeringen satsat på att ge mer pengar till kommuner och landsting istället för skattesänkningar till dom som tjänar mest skulle vi sluppit avgiftshöjningarna. Ingen är glad över att vara tvingad till dessa höjningar men bedömningen är att det är bättre än att skära i verksamheten. Du och dina borgarkolleger orkade ju inte med något beslut alls för att försöka räta upp ekonomin. Det hade helt rostat igen i det borgerliga beslutsmaskineriet. Kan du inte samla "de dina" längre till tuffa beslut?

Christer Jonsson sa...

God förmiddag tomas! Jag var inte sur igår och är det inte idag heller! Man behöver inte vara på dåligt humör bara för att man inte tycker som dig, det krävs enbart sunt förnuft och lte andra värderingar.
Sedan ska man skriva sanningen, det ekonomiska beslutet igår omfattade ca 110-115 miljoner och vi var överens om 100 av dessa. Därför är det du skriver inte sant!