tisdag, juni 02, 2009

Dags att granska Anna Hedh

I tisdags gjorde vi nedanstående utspel angående Anna Hedh och det faktum att hon kör under falsk flagg i sin eu valskampanj. Nu visar det sig enligt en artikel i Barometern att hon heller inte klara öppenheten kring sitt arbete och de ersättningar hon får. Det är tur att det finns andra att välja på i EU valet.

Vi gör idag från Centerdistriktet följande markering mot socialdemokratiska EU vals kandidaten Anna Hedh:

Granska Anna Hedh!
Vi vill varna alla ölänningar och övriga Kalmar läns bor med Centervärderingar eller Alliansvärderingar att falla för lockropen att få en lokal företrädare i parlamentet som framställer sig som EU-kritisk. Tvärtom är Anna Hedh en klassisk socialistisk politiker och det visar också genomgången av hennes röstningsmönster i europaparlamentet.
- Anna Hedh (s) bygger sin kandidatur till europaparlamentet på att hon är EU- kritisk och emot överstatligheten i EU. Vi hävdar att med något undantag så har hon stött en annan linje i praktiken i parlamentet genom sitt sätt att rösta. Dags att granska Anna Hedh säger Centerparitets distriktsstyrelse i Kalmar län i ett uttalande i samband med kampanjarbete på Öland.
”Jag tycker att EU lägger sig i lite för mycket av frågor som borde kunna skötas bäst av medlemsländerna” är ett av de uttalanden som går att hitta av Anna Hedh. Ändå har hon sammantaget under sin tid i parlamentet röstat för ett mer centraliserat och enhetsstyrt EU även om hon inte stött Lissabon fördraget. I jämförelse med Centerpartiets företrädare Lena Ek så är detta väldigt tydligt. Därför menar vi som Centerpartister att det är dags att peka på att hon i praktiken röstar som resten av den röda socialdemokratiska gruppen!
Ett exempel på hur Anna Hedh röstat är att hon vill att EU ska lägga sig i var man ska bygga cykelbanor och sänka lokala flygplatsskatter. Är detta verkligen någonting som EU har med att göra? Hedh röstade givetvis tillsammans med den socialistiska gruppen som utmärkte sig genom att vara den enda grupp där samtliga medlemmar stöttade förslaget.
Nästa exempel när Anna Hedh glatt röstade med sin grupp är när man ville detaljreglera folkhälsofrågor på EU-nivå. Frågan är om detta inte till och med överskrider gränsen för vad EU får göra enligt subsidiaritetsprincipen, men det tog Hedh inte någon som helst hänsyn till.
Centerpartiet vill använda EU när det behövs gemensamma spelregler men frågorna ska komma underifrån. Om man vill ha företrädare med lokal och regional förankring så erbjuder Centerpartiet det i Lena Ek och Kent Johansson som båda har förankring i Kalmar län och i Kents fall i Gårdby på Öland. Då stöder man politiker som också i verkligheten kommer arbeta och rösta för ett smalare men vassare EU!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men vill man ha en som verkligen är både socialistiskt och EU kritiker röstar man på vänsterpartiet där är alla på listan mot överstatligheten