tisdag, juni 16, 2009

kuligheter på fullmäktige...

Idag är det landstingsfullmäktige och debatten går hög.... i varje fall ibland. På förmiddagen hade vi en intressant debatt där ledande företrädare för miljöpartiet hävdade att man bedriver ett medvetet systematiskt arbete för att förbättra lokalerna på vårdcentralen i Kristineberg, det gör man efter att ha fått ett föreläggande från arbetsmiljöverket. Jag trodde i min enfald att långsiktigt systematiskt arbete var ett sätt att undvika förelägganden, inte något man uppfinner när föreliggandet redan finns.

Sedan hade vi en långdiskussion om hur vi motverkar självmord. Från vänsterpartisterna försökte man hävda att det är allianspolitikens fel att vi har självmord... helt absurd diskussion. Med en sådan diskussion skulle man hävda att det var socialdemokratins fel som styrde Sverige under nästan hela 1900-talet att vi under den perioden hade bland de högst självmordstalen i europa. Det är en absurd och helt orimlig hållning som vänsterpartisterna framförde. Den röjer enbart en politisk desperation.

Deras diskussion blir dessutom skrattretande när samma vänsterpartister argumenterar stort för de dramatiska avgiftshöjningar som slår mot utsatta patientgrupper som man gemensamt i majoriteten. Då bekymrar det inte dem alls om att de med kirurgisk precision träffar människor som är beroende av vård och hjälpmedel. Det är svårt med konsekvens i argumentationen. Det som var viktigt på förmiddagen är inte viktigt på eftermiddagen. Så det kan bli....

Inga kommentarer: