söndag, april 26, 2009

Global melodifestival i torsås!

Efter en utflykt till Stockholm och lite ideellt föreningsarbete var jag igår kväll på något alldeles fantastiskt i flera dimensioner. Vi var på Stage4you´s melodifestival för åk eleverna. Det är andra året vi är där och det är en upplevelse. Jag blir stolt över att vi har denna gymnasieskola som kan släppa fram talang och energi i så stora mått och samtidigt vara så generös. På samma sätt som estetiska programmet vid Katedralskolan där mina döttrar läst/läser så är Stage4you ett estetiskt program som vid sidan av viktiga vanliga studier ger möjlighet till att utveckla fler sidor av personligheten. Det är säkert så att för några blir dans och sång och låtskrivande framtiden, men för många inte. Men man har fått utveckla självförtroende, lärt sig att lita till sig själv när man framträder för andra, arbetat i ensembler där man blir beroende av allas insats.

Allt detta såg vi också prov på igår, där 10 bidrag sjöngs och dansades av 19-åriga ungdomar från våra trakter. Lysande!
Men det tillfördes ännu en dimension igår, när hela festivalen streamades ut via webben och programmets hemsida. Det var alltså en helt global föreställning där man var man än var i världen skulle kunna se och lyssna. Göra sitt you tube klipp och sprida vidare. Världen var helt plötsligt helt närvarande i lilla Torsås! Det är så här vi skapar nya möjligheter och bryter gränser, även de triviala.

Vems som vann - jo det gjorde en tjej från Nybro som nu får en puff framåt för att utveckla sin talang och förmåga - kul!1 kommentar:

INput sa...

Häftigt och kul!
Vi kanske skulle streama ÅK också ;=)