tisdag, april 14, 2009

egen sedelpress

Läser idag kommentarer och synpunkter till regeringens vårproposition i Dn och barometern. Från T Östros och många andra är det de förväntade. Alla verkar ha en egen sedelpress i källaren som inte man behöver fundera på om detfunkar eller ej.

För mi8g framstår varken T Östros eller TCO som seriösa när man mer eller mindre kräver mer av allt.... Jag tror att de flesta svenskar kommer ihåg det statsfinansiella moraset på 90-talet. Jag var då kommunpolitiskt aktiv och vet mer än väl hur staten sparade genom att lasta över kostnader på kommunerna respektive minska anslagen. Det var vi kommunpolitiker som fick bära en viktig del av sanerandet av statsfinanserna tillsammans med många människor som var beroende av olika välfärdstjänster. Varken jag som beslutsfattare eller tror jag några enskilda vill uppleva att staten försätter sig/oss i det läget igen. Därför är det oseriöst av allehanda aktörer att kräva mer av allt utan att tala om riskerna och konsekvenserna av ett sådant agerande.

Dessutom är det så att med den utformning det svenska välfärdssystemet har så för staten en väldigt expansiv politik, långt mer än andra länder som sägs satsa så mycket. Man måste ha proportioner och förstå helheten, det är bekymmersamt att den som vill utge sig för att vara sossarnas finansministerkandidat är så oseriös och ansvarslös i sina ekonomiska bedömningar.

Inga kommentarer: