fredag, augusti 13, 2010

Nu blir det jobbigt för Henriksson

Denna mandatperioden har Anders Henriksson och vänstermajoriteten gjort flera mindre kloka förändringar. En av dessa var att göra landstinget i kalmar län till ett värsting landsting när det gäller avgifter i vården. Jag har kritiserat honom för att det är orättvist, orättfärdigt och i längden tveksamt vilka pengar de ger. Nu får vi stöd i vår kritik från oväntat håll.... s i jönköpings län som enligt radio Jönköping vill sänka avgifterna i ett län som inte alla har Kalmars nivå på avgifter. De säger:
Socialdemokraterna tycker alltså att det är för dyrt att gå till vårdcentralen och säger att alla människor, oavsett inkomst, ska kunna besöka vården och därför vill man ta bort vårdavgiften helt.
Men det kan ju också vara så att S i Jönköping gör som S i Kalmar län att man före valet säger att inga avgifter ska höjas utan snarare sänkas och efter valet gör tvärtom...Men de orättvisa avgifterna i Kalmar län bär socialdemokraternas signum - kan inte S i Jönköping ring Henriksson och upplysa honom om detta!

Men inte nog med detta... i det nationella socialdemokratiska valmanifestet lanseras nu hemsjukvårdsbilar med läkare... känner ni kära läsare igen detta. Visst det är en variant på mobildoktor som S i länet avskaffade när man tillträdde 2006. Jag undrar om man nu kommer lansera detta i vårt län, som ett eget förslag eller? Anders Henriksson blir det mobil doktor i länet om olyckan är framme och S får sitta kvar vid makten?

S i länet är uppenbart i otakt med partiet!

Läs gärna Radio Jönköping, Ekot, DN

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skriver Jonsson!
Dock måste jag försvara dem i Kalmar LITE. Vem kan simma med Mona, Ohly och Sälarna utan att drunkna?? =) // Den där kaxiga CUF ombudsmannnen.