söndag, augusti 08, 2010

Valvind i rätt riktning

Idag presenterade SIFO den första större undersökningen efter sommaren och den visar väldigt tydligt att Alliansen fortsätter att ha ett gott stöd i opinionen, precis som före sommarstiltjen. Och det är som Magnus Andersson skriver viktigt för oss som Centerpartister att Alliansen fortsätter att ha ett gott stöd!!

Men det är klart att SIFO mätningen visar att det för Centerpartiet finns ett stort arbete att göra. Men jag är övertygad om att med de ställningstaganden som gjordes i valmanifestet och i samband med valkonventet så har vi lagt en bra grund för en offensiv valrörelse.
Jag tänker särskilt på
x RUT satsning för våra äldre så att de ännu lättare kan köpa hemservice och ha ett gott liv
x Fritt matval för våra äldre inom ramen för gemensamt lokalt finansierad mathållning - storkökens tid är hotad!
x Matsatsningen partiet redovisade med 21 förslag för bättre miljö och mat i Sverige (läs här)
x Halverad tjänstemoms för fler jobb i tjänstebranscherna - det kommer skapa nya instegsjobb  för många yngre.
osv osv

Vi har bra förutsättningar för att under valrörelsen växa både i stad och land!
Det finns en sak jag inte alls gillar med denna SIFO mätning och det är att den placerar SD precis ovanför riksdagsstrecket, blir det verklighet så har vi fått in ett ny främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag det vore bedrövligt!

Tidningar som skriver om dagens SIFO är SvD, GP och Aftonbladet

2 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

Om SD då kommer in kommer dem ingå i alliansen, kan väljarna få ett klart besked från alliansen? De rödgröna har varit tydliga på denna punkt.

Christer Jonsson sa...

Det finns ett väldigt tydligt besked från Alliansen - vi samarbetar inte med SD och bygger heller ingen allians med dem!