fredag, augusti 06, 2010

Rimlig ekonomi för människor med stora funktionsnedsättningar

Samhällslön för människor med väldigt stora funktionsnedsättningar är ett väldigt bra förslag som partiet presenterar idag i Svt, DN  och Barometern. Det är orimligt att man som individ med stora funktionshinder blir helt utlämnad åt att anhöriga skjuter till pengar för att man ska få sin ekonomi att gå ihop, därför är det ett viktigt förslag.

Kan man på grund av omfattande funktionsnedsättningar inte jobba så måste vi gemensamt ta ansvar för att dessa personer kan leva ett tryggt liv utan att de själva eller anhöriga hela tiden ska behöva oroa sig över att få plus och minus att gå ihop.
Det finns många personer med funktionsnedsättningar som till viss del kan arbeta, med hjälp av rätt stöd och insatser. Dessa kommer inte att omfattas av förslaget. Det är bra att man håller i arbetslinjen och att den markeras.

Men det finns en grupp människor som aldrig kommer att kunna ha ett vanligt jobb. För dessa personer riskerar allt prat om ”arbetsmarknadspolitiska åtgärder, arbetsförmåga och återgång till arbete” att framstå som närmast kränkande - därför är förslaget om samhällslön ett viktigt förslag!

Inga kommentarer: