tisdag, augusti 24, 2010

Tro dom inte - det s löftet är inget värt

I dagarna har sossarna i Vimmerby enligt Radio kalmar gått ut och krävt att alla anställda i Vimmerby kommun ska få rätt till heltid, jag har bara en kommentar - tro dem inte!! Samma löfte ställde man ut i landstinsgvalet och runt om i länet i förra valet. Inget har hänt. I landstinget omvandlades löftet till en rätt till deltid som man kan få önska att få större tid på, kanske till och med i bästa fall nästan en heltid. I det beslut som de rödgröna drev igenom i landstinget så slogs det väldigt tydligt fast - detta innebär inte rätt till heltid!!

Utvecklingen i landstinget liknar den som varit på andra håll där liknande löften ställts ut. Därför talet om heltid en rättighet som vallöftet är enbart något som gäller för sossar i opposition.I majoritets ansvar gäller något annat!

Jag delar åsikten att man ska kunna leva på sin lön och den anställning man har och det är därför ett arbetsgivaransvar att försöka erbjuda alla som så önskar heltidstjänster. Men samtidigt måste detta anpassas mot verksamhetens behov och vilka ekonomiska resurser man har - det är därför storvulna löften om heltid en rättighet alltid är fel!

Inga kommentarer: