söndag, augusti 15, 2010

Desperationen sprider sig hos S!

I dag presenterades nyheten att den rödgröna majoriteten i landstinget nu vill renovera de landstingsägda vårdcentralerna. Uppdraget att ta fram förslaget gavs till landstingsadministrationen i början av förra veckan - tala om valsatsning.

När vi från Allianspartierna för några år sedan föreslog att 30 miljoner skulle avsättas till renovering av lokaler i primärvården avvisades det med ett fnys om färg och tapet pengar.... Frågan är ju då vad 25 miljoner 2-3 år senare är? Likadant var det när den stora lokalgenomgången av primårvärdens lokaler redovisades för 1,5 år sedan och vi begärde en åtgärdsplan för alla hälsocentraler med behov... De avvisades och sades att det får man ta med långsiktig planering... Denna långsiktiga planering har nu sjunkit till en vecka, men nu är det ju å andra sidan val om 5 veckor.

Det är bra att man äntligen vill göra något åt primärvårdens lokaler, det är bedrövligt att det skulle behövas ett val som man är rädd för att förlora för att det ska ske något. Hade man lyssnat på allianspartierna förslag när de lades så hade vi redan varit igång. Men det kännetecknar ju denna högmodiga vänstermajoritet - man lyssnar bara på sin egen röst och nu sade den att vi behöver något som ser offensivt inför valet....

1 kommentar:

INN sa...

Peter Högberg och rödgröna gänget i Kalmar l'äns landsting darrar väl nu!!

Bra analys och framförallt bra att alliansen redan för flera år sedan ville satsa på primärvården!

Planera för ett maktövertagande av landstinget i Kalmar län!