måndag, september 07, 2009

Ylva lägger ner vårdcentraler!

I kväll har jag som först haft möjlighet att se SVTs Uppdrag gransknings andra del om läkarbristens Sverige. Det är ett bra program eftersom det dels visar hur läkarförbundets sätt att agera under många år har skadat svenska sjukvård och att man när man nu inser att det var inte så bra drabbats av akut minnesförlust och förnekar all kännedom om att man motverkat en ökad läkarutbildning och genomgående arbetat mot ökat antal utbildningsplatser. Det är sorgligt att de inte ens klarade av att göra en pudel...

Men det mest sensationella uttalandet göra Ylva Johansson (s). Hon vill nu införa en myndighet i Stockholm som ska ta på sig ansvaret och rätten att stänga vårdcentraler som drabbas av den läkarbrist som staten och hennes parti orsakat genom att under 12 års tid inte ta ansvar för att öka antalet utbildningsplatser. I programmet talas det om Sveg och de mångåriga svårigheter man haft där med att rekrytera läkare. Men det skulle lika gärna kunnat handla om Emmaboda, som tidigare hade stora svårigheter under flera år, eller Nybro eller just nu Smedby och Ljungbyholm och.... Enligt socialdemokraternas sjukvårdspolitiske talesperson så ska en myndighet bestämma att när en vårdenhet inte kan ge fast läkarkontakt så ska den stängas. Det betyder att många orter i landet skulle bli utan läkartid överhuvudtaget!! Hyrläkare är inget kvalitets alternativ, men i brist på fast anställda läkare är det långt bättre än inget alls.
Det andra Ylva Johansson bestod oss med var att byta fot om vårdvalet. Det hon i samband med riksdagsbeslutet var så emot och skulle riva upp, vill hon nu ta åt sig äran för genom att säga att det som nu införs i Västra Götaland det är jättebra.... bara för att där är s med och styr. Även hon drabbades i programmet av extrem minnesförlust om vad hon för bara en kort tid sedan stod för och vad den regering hon tidigare tillhört är ansvarig för.

Jag hoppas många väljare som är intresserade av sjukvårdsfrågor tittade på uppdrag granskning, det kommer ytterligare sänka tilltron till ett rödgrönt regeringsalternativ nästa år. Bra jobbat Uppdrag granskning, fler sådana program det närmaste året!

Inga kommentarer: