söndag, september 27, 2009

**** Allianskonvent

Ja om man får recensera ett arrangemang som jag varit med att initiera så ger jag det 4 ****. Det var precis som Basse skriver ett mycket lyckat allianskonvent som avhölls under lördagen i Oskarshamn. Unikt i sitt slag i landet eftersom såvitt känt motsvarande arrangemang har inte hållits i något län med partidistrikten som arrangör. Man kan ju undra varför det blev hos oss?? Men jag tror att det finns två viktiga skäl; Kalmar län är ett tudelat län och vi har lärt oss att det är bara tillsammans vi kan hålla vänster sidan i schack... det andra skälet är att arbetet i landstingsalliansen har utvecklats så väl och ger inspiration för framtiden.

Maria Larsson höll ett inspirerande och bra Allianstal!! Med både utmaningar och lite snesparkar till oppositionen. Utfrågningen under ledning av Peter Akinders (Östran) och Ola Mårtensson (Västervikstidning) blev både underhållande ( mycket skratt) och politiskt intressant eftersom den också visar att vi hela tiden har komplicerade frågor att väga av mellan partierna, men som vi på olika nivåer visat att Alliansen kan lösa! Eftermiddagens medverkan av HG Wessberg m fl från regeringskansliet var intressant och gav oss deltagare en möjlighet att ställa frågor - vilket många gjorde. Jag tror precis som Basse att Wessberg satte fingret på ett viktigt faktum - politiken blir bättre när den får diskuteras mellan våra fyra partier. Vi har samma grundvärderingar, men lite olika prioriteringar och lite olika tyngdpunkter - det ger bra möjligheter för en bra politik att skapas.
Min favorit från Centerpartiets samordningskansli Anders W Jonsson hade kört de 40 milen ner från Hedesunda för att medverka (storartat). Anders är som ett lysbloss för den reformerade sjukvårdspolitiken som alliansregeringen genomfört/genomför. Mycket bra och informativt.

Att sedan mot slutet av dagen lyssna till Ingela Carlsson och se henne måla en Allianstavla - det var kul.

Sammantaget en fyr-stjärnig dag!

Inga kommentarer: