tisdag, september 28, 2010

Hellenborg genom isen

I dagens Barometern publiceras ett utdrag ur MP företrädaren Ann Hellenborgs blogg, där hon med saklighet försöker argumentera för att väljarna gjort ett klokt val när det valt SD. Det är förvånande att en företrädare för Miljöpartiet som under valrörelsen gjorde vad man kunde för att dels säga att de skulle minsann aldrig ha med SD att göra och dels hade man Peter Eriksson som vid  flera tillfällen sa att Allianspartierna minsann ville luta sig mot SD (trots att han visste att de inte var sant). Under valrörelsen kom det dessutom fram att en ung ledande MP företrädare i Kalmar stoltserar i vit makt tröja... på SR´s valweb. Jag vet inte vad som rör sig i detta parti, men politisk klarhet och entydighet är det inte.

Att sedan försöka klara sig undan vad man skrivit genom att påstå att det var ironi.... blir komiskt när jag läser de kommentarer hon fått på sitt skrivande på Barometerns hemsida - där uppskattas hon väldigt tydligt av SD anhängare som en väldigt rakryggad och klok person. Men som det är skrivet - med sådana vänner behöver man inga fiender! Det intressanta är ju nu vad MP gör för att klargöra var de faktiskt står, inte var de i teorin står.... Ann Hellenborg är ju defacto deras första namn i landstinget och som sådant ledande företrädare för partiet!

1 kommentar:

Håkan L sa...

Ann Hellenborg är en underbar och modig människa. jag önskar det fanns karlar med hälften så mycket testosteron som henne.