tisdag, september 14, 2010

De(s)peration a la Seko och Ohly

I förrgår skedde en större tågolycka och tragiskt nog avled en av passagerarna igår. Orsaken till olycka utreds just nu, men de politiska osmakligheterna sprider sig direkt.
Först ut var SEKO och dess ordförande som förklarade att allt är avregleringens fel - trots att den inte formellt blir allvar av förrän om några veckor.... som Departements bloggen så noga redovisar. Sedan är det dessutom så att SEKO har sakligt fel, antalet tågolyckor har de senaste åren minskat, inte ökat. När smutskastaren Rudén hade varit ute kunde inte Ohly hålla sig för god utan gav sig ner i denna osmakliga diskussion och sade utan att tveka att när nu privata företag sköter en del av underhållet så har man satt säkerheten ur spel. Om han hade någon täckning för det så skulle det ju vara klädsamt om han genast polisanmälde alla Sveriges privata företag för arbetsmiljöbrott - för det var det han påstod att alla företag gör sig skyldig till - tala om omdömeslös!

Men inte nog med detta - SEKO´s ordförande tyckte att han hade inte kastat nog med dynga utan i sin egen lilla blogg kallar han Maud Olofsson för Madam Saddam. Tala om att sänka sig till valrörelsens lågvattenmärke. Att jämföra någon svensk politiker med en mördare, diktator och våldsverkare - är helt utanför politikens ramar. Rudén uppvisar en omdömeslöshet som borde göra att SEKO medlemmarna avsätter honom.

Men det finns en annan ton i detta också som är direkt kvinnofientlig - eftersom Maud inte lyssnat på den illröde Rudén så har hon fel, kvinnor ska lyssna på män som Rudén för han vet ju bäst... Wanja och Mona hoppas jag tar SEKO´s ordförande i örat för detta skadallösa påhopp!

Läs också Politikerbloggen där Rudén står fast vid sitt famösa uttalande!

Inga kommentarer: