fredag, oktober 01, 2010

(S)D stöd - ja tack

Återkommande i valrörelsen upprepade Mona Sahlin och andra från d rödgröna att de skulle minsann inte göra sin politik beroende av SD. Det kan inte läsas eller förstås på något annat sätt än att man ska inte genomdriva något av sina förslag med hjälp av SD. Döm om min förvåning, och den delar jag uppenbarligen med många läs Anders W Jonsson, Departementet m fl när man nu började argumentera för att s visst skulle lansera en egen talman mot Alliansen. Först tackade Björn von Sydow nej och menade att han skulle minsann aldrig kunna tänka sig bli talman genom att bli vald av SD - hedersamt. Vi var väl många som då tänkte att då inser de rödgröna att det där är inget bra spår, men icke! Mona och gänget är nu så ivriga så nu har man letat fram Kent Härstedt och enligt media idag (se Aftonbladet, DN, SvD m fl ) så föreslås han nu bli talman. Och nu säger S partiledare, nej vi tar ingen hänsyn till SD när vi lägger våra förslag.... det betyder att aldrig driva politik med SD har bytts mot visst kan vi det och vi är beredda att ta ansvar för en politik som bygger på SD röster. För nästa steg måste ju vara att man är beredd att tillsammans med SD fälla regeringen... Det är ett stort ansvar man då tar på sig och löftet om att inte släppa fram SD har bytts mot att vi styr gärna med SDs indirekta stöd - redan i första voteringen. Så mycket var ALDRIG värt - skäms!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oavsett vem som blir vald till talman så blir det med stöd av SD. Ett faktum som måste accepteras även om det är bittert för många.

Martin sa...

Vad trodde du? Att Alliansen skulle kunna fortsätta regera precis som de hade majoritet när de inte har det? Att SD skulle vara ett lydigt stödparti precis som Ny demokrati var?
Som SD sympatisör tycker jag inte ett dugg bättre om er skälmar i alliansen än jag gör vänsterblocket, ni är precis lika ansvarslösa.

Anonym sa...

Martin:

"Därför är beskeden så tydliga från vårt rödgröna regeringsalternativ. Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! ...Och det gäller också passivt inflytande!"

Så lät det från Mona 1/11 2009.

Enda sättet för Mona att driva politik är att ta stöd av SD, vilka alternativ finns det???

Unknown sa...

Med SD utan inflytande så vinner alliansen omröstningen om talman. Annars vinner endera blocket med SD som tungan på vågen.