fredag, september 17, 2010

vård - debatt i radio - visar på skillnader

Igår eftermiddag deltog jag och mina Allianskollegor i en vårddebatt i Radio Kalmar som varade i nästan tre timmar. Nu debatterade vi inte hela den tiden - tack och lov både för oss och lyssnarna. Men vi hann med att gå igenom på bredden de viktiga sakfrågorna i landstinget.

Det är några frågor där de politiska prioriteringar skiljer sig åt väldigt tydligt. En sådan är alla rehabiliteringsfrågor. Där får man bara en läpparnas bekännelse från de rödgrön om att detta är viktigt. Men det finns inga idéer om handling. Tvärtom när de blir hårt pressade, då beskrivs vi från Allianspartierna som svarmålare. Det gäller både rehab frågorna och psykiatrins utveckling. Det är sorgligt att vi fram till söndag har en majoritet som så fort man blir pressad på sitt eget ansvar rymmer från detta.

Sedan var ju debatten om avgifterna i vården laddad och där kan man säga att de rödgröna nu av opportunistiska valskäl börjar antyda att de kansken, möjligen kan vidta åtgärder mot de extrema avgifterna för hjälpmedel. Men med tanke på att Anders Hneriksson bara för någon vecka sedan med iver försvarade avgiftshöjningarna tror jag att de är enbart en fråga för de rödgröna fram till söndag. Om de får fortsatt förtroende då så kommer de förtränga sina halvkvädna vallöften snabbt.

Den väljare som vill se en utveckling av rehab, psykiatri och sänkning av vårdavgifter röstar på Allianspartierna - det enda alternativet!

Man kan läsa mer om debatten och höra klipp här!  Läs gärna Pierre´s kommentar också.

Inga kommentarer: