torsdag, september 23, 2010

kvittning som lösning

Valdramat ser nu ut att vara över och vi slappa få en situation som visade att valresultatet inte alls speglar majoritetsförhållandet. Igår hade Allianspartierna majoritet i röster, men inte i mandat, idag efter kontrollrökning verkar det bli så att med knappa 2000 röster är SD och de rödgröna större och de får majoritet i mandat i riksdagen, även om det nog blir fler mandat än det proportionellt ska vara....

Nu ska då detta drama lösas ut och om det är så att MP inte vill pröva vägen med en samverkan med regeringen och vi ska säkerställa att att SD inte ens får ett slumpmässigt inflytande så menar jag att vi borde göra en deal över blockgränsen om kvittningssystemet. De rödgröna tar på sig att kvitta ut 2 fler vid voteringar i riksdagen så att regeringen har majoritet. Då kan MP och de andra rödgröna driva sin oppositionspolitik fritt, SD får inget inflytande och när något rödgrönt parti ser en möjlighet att göra upp med regeringen så gör man det.

Jag vet att en sådan här lösning är att delvis manipulera valresultatet, men erkänn att det vore ett praktiskt sätt som skulle kunna fungera - eller vad tror du?

Läs gärna Aftonbladet, DN, SvD om valresultatet....

1 kommentar:

Magnus Larsson sa...

Tycker att det är en ganska klok tanke, har själv funderat över den här möjligheten och jag tror nog att det skulle fungera.