måndag, mars 02, 2009

satsning på länssjukhuset

På förmiddagen idag togs första spadtaget för ny och ombyggnaderna på länssjukhuset. Det är som företrädaren för Skanska sa en satsning i rätt tid. När lågkonjunkturen rullar på så kan landstinget investera och hålla byggverksamheten igång. samtidigt kan man få ett relativt sett lägre pris.Dessutom är det en satsning i rätt tid för att hålla en modern vård i länet. Sjukvård är en alltmer investeringstät verksamhet och ska man kunna ge en modern och högkvalitativ vård så må¨ste man som landsting hela tiden investera. Vi har skjutit på investeringar i landstinget, det duger inte framöver. Vi kommer att behöva hålla en hög nivå på investeringar framöver, men det förutsätter ordning på landstingets ekonomi och överskott. Annars kan de inte finansieras. Därför är det oerhört viktigt hur den nu pågående ekonomiska krisen i landstinget hanteras.

1 kommentar:

INput sa...

Visst är det bra att det byggs nya sjukhus, det behöver vi säkert. Men visst är det väl konstigt att köerna till dessa sjukhus fortfarande är besvärande långa. Och har man väl kommit in i sjukhusets lokaler, så får man ofta vänta ganska länge innan man kommer in i det allra heligaste.
Fick idag ett mejl från en kvinna som jämförde sjukvården i Thailand och Sverige, den jämförelsen var inte direkt inte till Sveriges fördel.