lördag, november 27, 2010

Några reflektioner efter fullmäktige

Så här någon dag efter fullmäktige kan det fiinnas skäl för några reflektioner över vad som skedde:

* Sverigedemokraterna höll en väldigt låg profil - de hade inte ens riktig energi för det som enligt partisekreterare Björn Söder enligt SvD ska vara en profilfråga nämligen att gömda och papperslösa flyktingar inte ska få något mer än riktigt akut vård. När vi hade den debatten gjorde de ett pliktskyldigt inlägg! Nu tog övriga fullmäktige ett värdigt och värderingsstyrt beslut - allas rätt till vård efter behov!

* De rödgrönas politiska förvirring är intressant. Under detta fullmäktige har det äntligen upptäckt att den spökbild av Alliansens politik som de odlat i flera år kanske inte är korrekt. På något annat sätt kan man inte tolka Ander Henrikssons, Linda Fleetwoods med fleras uttalanden där de var väldigt frustrerade över att vi från allianspartierna stod för argumenten och kampen för en jämlik vård i länet.Eller det faktum att Anders Henriksson i sitt ekonomianförande ser t ex vårdvalet - hälsovalet som en stor rödgrön politisk framgång. Jag tarf mig för pannan - de släpades fram till ett beslut för ett år sedan, nu ett år senare är det en stor viktig reform för dem. Tala om att vända på klacken!

* Bristen på räkneförmåga är överraskande upptäckt! På något annat sätt kan man inte se de rödgrönas förnekelse av besparingarna inom psykiatrin. Men vi kommer se det under det kommande året, när antingen satsningarna på unga vuxna skärs ner eller när underskotten växer inom förvaltningen!

* Centergängets engagemang för kulturen blev manifesterat genom flera god inlägg både för kulturcheckar, kulturanslag och kultur som en del av friskvård för personalen!!

2 kommentarer:

Jolalus sa...

NYHET 1:

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.
.
Personalen skäms:
Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

---

NYHET 2:
I en liten och oansenlig artikel i Sundsvalls tidning kunde man -07 läsa om några stackars ensamkommande i åldrarna 14-18 som just inrättat sig i Granloholm.
.
“8 pers. och 1 samordnare har anställts. Kostnad = 6,5 Mkr / år och summan täcks av Migrationsverket.” .
Man baxnar! 6,5Mkr /år för att passuppa på 9 stycken tonåringar!
.
Tänk om man skulle låta 9 svenska fattigpensionärer få ordetlig vård och njuta av lite guldkant på sin ålders höst till en kostnad av 6,5MKR / ÅR!

Christer Jonsson sa...

Hej Jolalus jag vet inte riktigt vad du vill med din kommentar, men den typ av ransoneringstänk som du redovisar tycker jag är helt bedrövligt!