fredag, november 05, 2010

Budget, budget budget...

Oj nu har jag sovit, tänkt, skrivit och pratat budgetfrågor i fyra dagar. Jo det är lite märkligt att vakna kl 6 på morgonen och upptäcka att hjärnan håller på att argumentera för budgetsiffror och formuleringar som är på väg fram - visst är det lite nördigt;)

Men det känns ganska bra dels efter att vi kunde presentera tio raka förslag igår, som jag redovisat nedan på bloggen. Men vi har en del bra förslag kvar som vi kommer att lyfta på måndag i landstingsstyrelsen.

En fråga som jag just nu funderar en hel del på och som vi också ska lösa ut i helgen är hur landstinget bör formulera sitt ställningstagande när det gäller vård för gömda och papperslösa flyktingar. Landstinget har så här långt inte haft något policy i dessa frågor utan överlåtit åt vårdpersonalen att hantera frågan. Men efter att majoriteten lagt in en formulering i sitt förslag är debatten igång. Problemet är dock att den formulering som de valde är alldeles för begränsad och ger inte gömda och papperslösa tillgång till vård på ett rimligt sätt och under rimliga ekonomiska förutsättningar.

Jag hoppas att vi ska komma till ett beslut som gör att nödvändig vård blir tillgänglig för dem på samma villkor som för övriga befolkning. Då har vi tagit ett humanitärt beslut och det skulle kännas väldigt bra!

Inga kommentarer: