onsdag, juli 01, 2009

Mauds kväll

Kan det vara bättre?

Sol, värme 3000-4000 personer och Maud i god form.... Det kan det säkert, men det var en väldigt bra politisk kväll i Almedalen igår. Maud och hennes gäng hade valt att starta med jämställdhetsfrågor. Det kändes som en viktigt politisk markering och också en lite ny yta för att visa på skillnaden mot det röd gröna gänget. Att markera att jobbavdraget, hushållsnära tjänster, öppnandet av offentlig sektor är åtgärder som har en klar jämställdhetsprofil är både viktigt och bra. Dessutom är det ju så att vänstergänget tänker sig att rulla tillbaka mycket av det här om man vinner valet 2010 och då är det viktigt att markera att en sådan vinst är ett hot mot jämställdheten!!

I DN recenseras hennes tal av en retorik expert. Jag ger honom rätt i att hon hade lite manusbekymmer och inte alltid var rätt i tempot. Men energin i talet var väldigt hög och det gavs utrymme för många applåder och bifall - vilket också användes av oss i publiken. Så jag tycker nog att han är snål i sitt betyg, särskilt som han gav Jan Björklund högre betyg kvällen innan och det med ett tal som saknade avslut och som hade en retorisk konstruktion som inte varierade särskilt mycket i tempo. Men men jag är väl lite subjektiv i min analys ;).

1 kommentar:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tyvärr missade hon viktiga ämnen, bland annat den personliga integriteten. Hon lämnar hela spelplanen öppen för Piratpartiet. Jäkligt trist:

En bra vakthund biter inte sin husse!

:-/