torsdag, juli 02, 2009

Mona...rki

Igår var det sossarnas och Mona Sahlins tur i Almedalen. Hon höll ett klassiskt sossetal som var uppenbart inriktat på att elda de egna medlemmarna och funktionärerna och som retoriskt var helt ok tycker jag, men DN var mer än nöjda.... Men jag är tveksam till i vilken grad hon hon når utanför den församlingen.
Sedan är det fascinerande hur mycket pengar hon ändå har i sina skattkistor, de löften som ställdes ut igår var ett multimiljardpaket som om det ska finansieras innebär väldigt stora skattehöjningar framöver. Det är lite märkligt att starta en sådan process mitt i en lågkonjunktur, eftersom det riskerar att leda till en ytterligare försvagning av ekonomin.

Jämställdheten gjorde hon en intressant markering kring, mot Mauds inspel på tisdagskvällen. Beskedet från Mona var att det är i offentlig sektor som kvinnor ska arbeta, ingen öppning för nya lösningar, det var inte ok med hushållsnära tjänster. Det kan bli en intressant och bra jämställdhetsdebatt det kommande året mellan Mona och Maud.

Kan man säga att hon skapade intrycket av en blivande Mona...rki, nej men hon kommer slåss för det, det är uppenbart!

Inga kommentarer: