tisdag, augusti 11, 2009

När man inte har ansvar

I en debatt artikel för någon dag sedan skrev Thomas Idergard på DN debatt om hur lätt det skulle kunna vara för kommunerna att hantera konsekvsenserna av lågkonjunkturens effekt på skatteintäkterna. Det är värt att notera att om man kanj sitta på sitt luftkonditionerade kontorsrum i Stockholm så är det enkelt att med svepande påståenden och blandning av äpplen och päron göra det svåra ekonomiska arbete enkelt.

Man kan säkert ha många synpunkter på politiska prioriteringar i kommuner och landsting och det finns fortfarande mycket förändringsarbete att göra. Det finns också behov av att kommunpolitiker inte tar på sig kostnader som inte är nödvändiga såsom att köpa glassamlingar för 10 miljoner som vänstermajoriteten i Emmaboda kommun gjorda före sommaren. Men debatten blir alldeles för grov och förenklad när man gör som Idergard gör i sin artikel. Han bara bevisar att är man dåligt påläst kan man påstå vad som helst. Därför känns det också bra att Anders Knape - SKL´s ordförande svarar så bra i dagens DN och rättar till en del av de värsta felaktigheterna i Idergards artikel.

Dessutom är det intressant att notera att man på Timbro inte anser att kultur är välfärd... vilket fattig liv de måste leva!

Inga kommentarer: