måndag, augusti 17, 2009

löftesbrott gav värsting landstinget!

Kollegan Anders Andersson (kd) beskrev majoritetens förslag om nya mycket högre patientavgifter, som började gälla 1/8, att de gör landstinget i Kalmar län till ett värsting landsting!

Anders hade rätt, mycket rätt till och med! Jag sitter nu och tittar i SCB´s sammanställning av ekonomin i landstingen. Där redovisas också hur mycket avgifter varje landsting tar ut per invånare. Siffrorna visar att redan 2008 var vi 3:a i landet på att ta ut avgifter i öppenvård efter Norrbotten och Jönköping. Dessa höjde nu majoriteten med 33% (primärvården), vilket torde innebära att när vi får siffrorna för 2009 kommer vi vara värst i landet.

Detta är socialdemokraternas sätt att leverera sitt vallöfte från 2006 då man i sitt valmanifest sa att man inte skulle höja avgifterna. Vänsterpartiet lovade likadant och inkluderade tandvården. Dessa höjde de rejält redan förra sommaren.

Det är så man skapar en rättvis och jämlik vård i länet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja inte är det roligt att man höjer avgifter. Men när regeringen frös statsbidragen det inte görs några uppräkningar så är detta en tråkig följd av det O regeringen är ju som bekant inte s eller v .

Basse sa...

Sossarna satsar ännu mindre.

Anonym bör också veta att landstingets förvaltningars egna underskott under de senaste åren fått springa iväg.

Oavsett regeringsfärg så spelar det ingen roll hur mycket man fyller ökenvandrande kommuner och landstings vattenhinkar, om det gapar stora hål i dess bottnar.