onsdag, augusti 19, 2009

aftonbladet på läktaren

I en ledarkolumn i Aftonbladet idag diskuteras vår hantering av pandemiläget. Det är en intressant kolumn i sitt upplägg.

Vi vet alla hur det är att sitta på en fotbollsläktare, det finns ingen av oss som missar en frispark eller ett målläge. Vi vet alltid hur lagen ska spela. Lite så är det med Aftonbladet. Dom vet exakt vad regering och landsting gjort för fel eller kommer att göra för fel...

Det är imponerande att redan nu säga att landstingens förberedelser varit för dåliga. Det kan vara så, men det vet vi ju inte förrän höstens vaccineringsprocess startat och genomförts. Men aftonbladet vet redan. Om man är tidning på vänstersidan har man ju alltid pengar och därför är man helt säker på att Sverige i statlig regi skulle byggt en egen vaccinfabrik, med en teknik som ännu inte fungerar och det skulle varit lönsamt... Verkligheten är ju den att om regeringen mot bättre vetande beslutat sig för att starta en vaccinfabrik hade denna ändå inte varit färdig och användbar nu. Dessutom är det ju så att den tänkta tekniken för tillverkningen är ännu inte i funktion. Aftonbladets ledarsida illustrerar hur lätt det är att veta vad som är rätt när man sitter på läktaren och kritiserar. Men för svenska folket är det bra att vi har den arbetsfördelningen - vänsterledarsidan i aftonbladet är utan makt och sitter på läktaren - alliansens företrädare har makten och leder landet!

Inga kommentarer: