tisdag, maj 31, 2011

Papperslösa ska få vård

Idag har regeringens utredare i fråga om vård för papperslösa flyktingar redovisat förslag. Det går ut på att de ska få vård på samma villkor som oss övriga medborgare - det är bra! Jag hoppas nu att detta får en snabb behandling så detta viktiga förslag blir verklighet snarast!

Läs Dagens Medicin, SvD,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad snäll o duktig du är! Nu har du vunnit scoutmärket "ta avstånd från SD". Sy fast det i pannan.

Anonym sa...

Kommer de redan långa vårdköerna för de svenska skattebetalarna att minska med denna uppgörelse? Eftersom det redan i dag sägs saknas personal till sjukvården skall ni då gå utomlands för att värva mer personal?
Om ni inte har förstått det så är denna uppgörelse en i en lång rad spikar i kistan på den solidaritet svenskar känt inför den solidariskt betalad välfärden och därmed att betala en av världens högsta skatter. Dessutom gröper det ut förtroendet för politiker, stat och myndigheter. Jag hoppas innerligt ni får betala för detta vid nästa val.

Christer Jonsson sa...

Väntetiderna i svensk vård har aldrig varit kortare i modern tid och de fortsätter att krympa. Att vi av humana skäl erbjuder människor som lever under svåra omständigheter vård ändrar inte det!

Anonym sa...

Krister,
Du bör ju vara insatt i detta förslag, eftersom du applåderar det.
Kan du förklara för mig hur en illegal invandrare skall kunna nyttja denna vård, utan att samtidigt bli anmäld till polisen, såsom vistandes illegalt i Sverige?
Det kan ju knappast vara så att ett sjukhus ger diplomatisk immunitet till denna invandrare...
Som medborgare har jag väl rätt till en vars gripande, om jag misstänker ett brott och således bör jag ha rätt att kvarhålla en person tills polisen kommer, om jag misstänker att vederbörande vistas illegalt i landet?

Detta förslag öppnar för ganska otrevliga fenomen i vårt samhälle och jag misstänker att få av dessa illegala invandrare vågar nyttja denna "rättighet".
Inte direkt något att glädjas åt, Krister.
Men du kanske inte tänkte så långt...

Karpstryparn sa...

Det finns inget som är bra med att ge illagala brottslingar vård.

gustav sa...

Hur vet man att det ær illegala invandrare nær man tillhandahåller vård? Eller skall också exempelvis oførsækrade amerikaner kunna resa till Sverige før cancerbehandlingar?

Detta ær børjan till slutet før den generella vælfærden i Sverige. Sakta men sækert kommer ni att mærka hur skattemoralen eroderas.