onsdag, juni 08, 2011

(C)luta dela med oss av väljarna!

Idag publicerades SCB:s stora väljarundersökning. Det är en sorglig läsning, även om den väldigt tydligt visar att den politiska aktivitetsnivån är låg i befolkningen. Många väljare har gått in i vet-ej läget och det kan vara begripligt våren efter ett intensivt valår.

Men för mig som centerpartist är SCB resultatet väldigt bekymmersamt. Vi har enbart flöden från partiet, både till "soffan" och till, i huvudsak, andra allianspartier. Undersökningen visar att vi krymper över hela landet, men särskilt i Norrland, där redan valresultatet var en katastrof! SCB studien är en allvarligt signal om att vi som parti nu måste ta oss ur regeringsskuggan, få ny energi av nya frågor med ett bredare anslag. I valanalysen var det en sak som var tydligt hela partiet saknade välfärdsfrågorna i partiets nationella arbete, vi saknade en partiledning som lyfter dessa frågor och konsekvent driver dem. Men tyvärr har väldigt lite hänt och jag ska erkänna att jag i samband med centerpartiets förnyelsedagar i mitten av maj hade väntat mig ett välfärdsanslag - men av det blev inget. Det var en besvikelse! SCB studien illustrerar behovet av förnyelse och ett nytt anslag, hoppas partiledningen inser det när de nu förbereder partistämman, för vi måste (c)luta dela med oss av väljare - vi behöver istället fler!

Läs också DN, SvD!

1 kommentar:

Mikael Jonsson sa...

Jag håller med, det krävs eftertanke nu. Vår mjuka liberalism med människovärden behövs. http://politiskvardag.blogspot.com/2011/06/identitetssokande-och-liberalism-del-2.html