måndag, oktober 18, 2010

Så är då länspusslet lagt!

Äntligen är länspusslet lagt och förhandlingarna mellan Allianspartierna avslutade. Igår kväll beslutade Centerpartiets nomineringskommitté i länet att föreslå vår stämma nästa lördag att jag ska få fortsätta som vice ordförande i landstinget fyra år till. Det ska bli kul och med detta uppdrag finns det två utmaningar för mig som gruppledare för Centerpartiet och sammanhållande ledare för Alliansen:
1) Centerpartiet ska göra ett plusval om fyra år
2) Allianspartierna ska ta tillbaka makten - eller om vi gått in i en större region - bidra med ett starkt Alliansbidrag till ett nytt fullmäktige.

Det känns bra att jag får fortsätta samarbetet de kommande åren med mina Allianskamrater, Henrik Yngvesson som ansvarig för sjukhusvården, Gudrun Brunegård med ansvar för Primärvård mm samt Pierre Edström ansvarig för bl a Psykiatri och personalfrågor.  Tillsammans ska vi nu utmana och kritiskt granska den rödgröna majoriteten i landstinget!

Men denna uppgörelse innebär också att förutsättningarna ändras i Regionförbundet. Centerpartiet förlorar ordförandeuppdraget, vilket nu nomineras av moderaterna istället. De har ikväll föreslagit Harald Hjalmarsson, just nu ks ordförande i Västervik. Det är en bra kandidat och han kan bidra till att vi kan skapa en positiv regionprocess de kommande åren.

Vårt län och landsting står inför stora utmaningar de kommande åren - nu börjar lagen formas, nu handlar det om politiskt engagemang och politisk kreativitet om vi ska göra något bra av detta. Det hoppas jag att medborgarna ska uppleva!