fredag, mars 23, 2012

Skönt det har löst sig i Överum

Idag kom så ett efterlängtat besked, en ny entreprenör tar över hälsocentralen i Överum. Det är en av de privata vårdgivaren i Virserum som utvidgar sin verksamhet. Väldigt bra och modigt! Närhet stora koncernerna inte vill vara på landsbygden och ej heller landstingets offentligt drivna verksamhet så träder en mindre entreprenör in och driver verksamheten i Överum.

Nu är det bara hoppas att den nya verksamheten får en god start och samma stöd som den tidigare privata vårdgivaren hade.

Det finns dock en fråga jag funderar på - hur tänker vänsterpartisterna i landstinget som öppet och tydligt säger att de inte vill ha entreprenörer i vården som tjänar pengar. Varför tog man inte chansen när den tidigare privata vårdgivaren började avveckla och drev på för att den offentliga vården också skulle etablera sig i Överum? Hänger inte ord och handling ihop för vänstern?

Läs Västervikstidning

1 kommentar:

Anonym sa...

Det enda jag kan tänka mig Christer är väl att Läkare inte växer på träd & att Landstinget då fått "offra" VC i Överum då det mer eller mindre är hyrläkare som existerar & som kan jobba på Landsbygden då de som sagt lätt då tjänar bra med kosing.
Det har man ju om inte annat beskådat i Västervik då de funnits läkare som jobbat i Gamleby men erbjudits jobb i Västervik då man dels bor där men sen kanske av andra anledningar med. Och att aktören i Överum inte ville
fortsätta med det nya avtalet Landstinget erbjöd får ju stå fö
r denne då det förmodlien berodde på att lönsamheten blev
mindre än vad den var tidigare.
Och det avtalet/lönsamheten verkar visst vara nåt som
Virserumsaktören ansågs sig duga....
Men bra att VC bli kvar. Det man kanske ser med är ju att
då VC blir kvar så "slipper" ju Gamleby att få så många
skrivna där. Och det måste ju vara positivt på så sätt att då
det är brist på fasta Läkare mig veterligen där med så hejdar
man ju trycket en aning med att VC blir kvar i Överum....
Jens