onsdag, mars 28, 2012

att vara gammal och omodern

Ja jag har förstått idag, upplyst av miljöpartiets landstingsråd, att jag står för något gammalt och omodernt... För enligt henne är distriktssköterskemottagningar utanför vårdcentraler något gammalt och omodernt som det är rätt att avveckla. Det var den rödgröna majoritetens huvudargument när man idag avslog vårt gemensamma förslag om att återöppna mottagningar i bland annat Degerhamn och Loftahammar genom att samverka med berörda kommuner.

Det är en sorglig argumentation att ledande politiker betraktar landsbygden som gammalmodig och förlegad när man vill ha rimlig service från Hälso-sjukvården. Den är dessutom helt ologisk och orationell. de har nu valt en lösning som innebär att landstinget ska fortsätta att betala lokalhyra i två-tre år till men inte få något för det, samtidigt som vi med säkerhet kan säga att sjukresekostnaderna kommer att öka eftersom det är långa avstånd som människor nu ska ta sig.

De rödgrönas och särskilt miljöpartiets trovärdighet som ett parti som tar ansvar för hela länet har idag allvarligt försämrats och deras tal för småskalighet visar sig nu bara vara munväder!

Inga kommentarer: