onsdag, augusti 17, 2011

Återigen vär(s)t i landet

Vi har i Landstinget i Kalmar län de senaste åren haft en avgiftsdebatt efter den enorm avgiftshöjning som den röda majoriteten genomförde i landstinget 2009. Jag har idag tittat lite närmare i en rapport från SKL som kom under sommaren. Av den framgår det att landstinget tjänar mest pengar av alla landsting på avgifter för öppenvård,  dubbelt så mycket som landsting i Halland som tar in minst.

I den politiska debatten hör vi återkommande sossar och vänsterpartister tala om betydelsen av solidaritet och gemensam finansiering, men statistiken visar hyckleriet i denna argumentation. Patientavgifterna som de röda höjt till de högsta i landet är inte rättvisa, så länge det är så är det svårt att ha någon tilltro till deras rättviseretorik på detta och andra områden!!

Det andra man kan konstatera är att de landsting som tar in mest avgifter från sina invånare är alla socialistiskt styrda, så det är inte bara i Kalmar län den röda retoriken är felaktig. Värsta avgiftslandstinget i landet är illröda Norrbotten, man undrar ju hur de får ihop retoriken!

Inga kommentarer: