tisdag, februari 05, 2013

Är det omodernt med nära vård!?

Under de senaste åren har jag regelbundet tillsammans med mina allianskollegor kritiserat den röda majoriteten för att man centraliserar vård och slår undan benen för smart, nära lösningar som gör att man som patient inte behöver åka så mycket. När det varit som hetast så har det hetat från majoritetens sida att jag är omodern...

För min del är det inte en fråga om modernitet att säkerställa att vård kan se så nära och så enkelt som möjligt för patienterna. Framtiden finns inte i långa resor och låg servicegrad utan tvärtom. Däremot behövs det nya lösningar och mer samverkan.

I morgon när vi har landstingsstyrelse så har de röd en ny chans att visa att man kommit till insikt. Landstingsstyrelsen ska då ge ett svar på skrivelse från pensionärsorganisationerna i Oskarshamn, där de önskar bättre service utanför tätorten. I det svar som majoriteten förberett säger man blankt nej och man vill inte hitta några lösningar. Vi kommer från Alliansen erbjuda Anders Henriksson ett alternativt svar som är positivt och som är konstruktivt. Vi är övertygade om att om vi från politiken vill hitta lösningar så går det, problemet är att de röda vill inte - det är baktåsträveri och omodernt om något!

Inga kommentarer: